luni, 2 februarie 2015

Cu burduful plin

După o zi nebună la serviciu, decis-am cu soția să facem să facem comandă de mâncare la domiciliu, mai ales că demult am pus ochiul pe o companie locală care se plasează foarte bine în SMM, burger.md 

Accesând site-ul, care este bine adaptat pentru mobile, am și făcut coșul de cumpărături. Însă ceva s-a întâmplat că nu puteam să intru în coș ca să finalizez comanda. Ei în fine, am sunat și domnișoara la capătul firului nu știu de ce a început conversația în rusă, însă auzind grai român, a început a vorbi o română perfectă. Amplasând cu succes comanda de 2 burgere și cartofi pai am fost plăcut surprins că am primit livrare gratuită, care a fost promisă a fi adusă la ușă în 1 oră și 20 minute.

Mare mi-a fost uimirea când curierul a venit cu 30 minute mai devreme. El avea geantă termoizolatoare și invoice pentru marfa comandată+cec. Ca bonus am primit 2 porții de maioneză gratis.Primul candidat a fost burgherul comandat pentru soție, îl cheamă "Western", care e compus din "Chiflă cu susan, carne de vită, bacon, inele de ceapă, castraveți murați, sos BBQ".
Una pot spune, e mare, e chiar mare, atât de mare că chiar are împuns pe diagonală un "pripon". Bucata de carne este groasă și uniformă+ e gustos.Apropos are ~330 grame și îmi pare că pâine și ingrediente este doar 80 grame.

Al doilea candidata fost pentru mine, am ales special cel mai mare, care îl cheamă Big Kahuna, ce era compus din "Chiflă cu susan, carne de vită dublu, lăptucă, cașcaval „Ceddar” dublu, roșii, ceapă roșie, castraveți murați, sos „Beef”". 

Special am ales pe cel mai mare, ca să îl compar cu  cel mai mare burgher mâncat de mine la Mc'Donalds -"Double quarter pounder with cheeze"Dacă burgherul Western era mare, aceste e mai mare, mult mai mare, așa de mare, încât nu este posibil să îl muști. Este format parcă din 2 halupuri de carne învelite în 2 chifle (care în comparație cu carnea erau niște blinii) și alte ingrediente. La cele ~480 grame, carnea cred că este minim 400 grame :)

În comparație cu burgherul american, cel autohton are carnea tare și uniformă, pe când burjuiul are carnea tocată uscată și care se risipește. 

Ce pot spune despre gust, cu certitudine aste cel mai bun fast food mâncat vreo dată de mine. Un burgher care este din ingrediente autohtone și cu gust autentic. 

După înfulecarea unui Big Kahuna am căzut lenos la pat, plin de sentimente de procrastinare. Altă dată nu voi face comandă de un așa gigant și precis că voi avea scop să încerc tot meniul lor.

p.s. sugestii administratorilor:
- aș dori achitare cu card, nu prea utilizez cash;
- pe site ar trebui indicate ingredientele care cauzează alergii, pentru informarea persoanelor vulnerabile;
- câteva șervețele umede nu ar strica în pachet;
- nu ar strica și un meniu imprimat, ca data viitoare să cumpăr fără calculator;
- ar fi binevenită o gumă de mestecat "wrigley's".

ah da, acesta este un post scris din inimă (sau poate burduf) și cu plăcere, nu e reclamă

p.p.s. domnișoara la telefon a fost extrem de uimită câna am făcut comanda la Belgrad, ea a crezut că e o glumă, dar aste e strada Belgrad :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu