joi, 18 februarie 2016

StarNet Client fidel? Larevedere! Securitate? Nu am auzit

Sunt client StarNet de un milion de ani, mai concret din noiembrie 2006. Sunt soiul cela de client care e fidel și dacă îi place cum e deservit, le utilizează toate serviciile și îi făcea publicitate peste tot unde este posibil, ține piept pentru ei în discuții cu moldtelecomșcicii și îi recomandă peste tot.


Aveam cândva și rang de admiral la ei în sistem, câte gazde am schimbat, tot cu cablu StareNet după mine mergeam.

Utilizez de la ei internet, TV, telefon.

Însă dă să vă zic ce kidală primit nudemult. 

Mai pe scurt mi-a trebuit din motive personale să fac proxy la nivel de router Microtik și am sunat la serviciul tehnic al lor să îl pornească. Zis și făcut.

Proxy a făcut treabă bună, până când începând cu o zi google la fiecare interogare de a mea îmi impunea controlul "kaptcha". Zic eu, ei fig s nimi, însă de zi cu zi tot mă încorda mai tare și maintare. Până la o bună zi când făisbucul mă informează că accountul meu e blocat din cauză că de pe ip-ul meu se duce o activitate de rețea dubioasă și nu îmi permite să accesez site-ul.

Eu zic stoiati, ia dă să pun în mișcare encefalul, pornesc guglul, baț ablom, blocat din cauza activității suspecte la nivel de rețea. Unesc unu+unu și înțeleg că de pe routerul meu se face activitate de rețea dubioasă.
Acces la router sunt din 3 părți:
1. Lan - exclus, nu stau la comp;
2. Wi-fi - exclus, parola nu o știe nimeni;
3. Proxy - jackpot! De aici vine buba.

Acazîvaetsea, routerele Microtik de la StarNet la prametrizarea proxy nu pun parolă, respectiv oricine se pote uni. Ceea ce s-a și întâmplat. Un oarecare serviciu/servicii, au porntit sniferul și au identificat un router loh fără prolă și davai la învârtit traficul prin el. Și învârtea la greu, că tocmai am primit ban de la google și facebook. Cine știe ce brute force sau atacuri se făceau din numele ip-ului meu?

Zic, dă să închid lariocul. Am sunat la suport și am deconectat proxy, dar ip-ul a rămas în black listuri pe servere. 
Le zic:
"- pațani, ia schimbați ip-ul vă rog.
- 150 lei.
- dap cîr mîr, securitate, etc.?
- nu, plătiți 150 lei și gata"

Puțin m-am încordat, zic dă să le scriu pe fb, că-s receptivi. Fig tam pravda. Refuz.

Mai jos e conversația cu ei:

icașă. Chidală.

După pererea mea, e problema lor, cu vulnerabilitatea de securitate, din cauză că nu pun parolă la proxy, posibil cineva ar zice că nu e chiar așa, însă las să nu permită proxy la nivel de router.

Mai cred că și ei fără interpelarea mea trebuie să schimbe ip-ul, gratis, mai ales după ce au turnat toate datele mele personale pe net, și a altor zeci de mii de clienți.

În continuare mă voi abține de fidelitatea mea, de faptul că sunt mândru de ei, când voi schimba gazda bag piciorul în prietenia de 9 ani, 9 ani Carl! 

Nu sunt deacrod să plătesc plata lunară pentru a favoriza utilizarea cu scopuri de atacuri și alte chestii sumbre a rețelei care e menținută din banii mei, apropo peste câteva zeci de mii de lei în 9 ani cheltuiți de mine în favoarea lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu